Здравейте и добре дошли!

 

 Казвам се Биляна Стефанова и съм психолог и клиничен психолог.

Работя в областта на психологията с голямо желание и отзивчивост повече от 11 години.

 

Накратко за моето образование:

 

Образование:

 • Бакалавър –  Медицински колеж  към МУ – гр.Варна
 • Магистър по психология – ВТУ ” Св.Св.Кирил и Методий ‘’
 • Специализация – Клинична психология – ПУ “ Паисий Хилендарски ”

  Стаж в областта на психологията – 11 години:

 • Психолог и клиничен психолог;
 • Сертифициран консултант по позитивна психотерапия;
 • Кариерен консултант към GSDF – Bulgaria.

 

 Следдипломна квалификация:

 • Клинична психология;
 • Позитивна психотерапия към ДППБ – гр.Варна;
 • Тревожни разстройства;
 • Транзакционен анализ на взаимоотношенията;
 • Девиантно поведение;
 • Идентифициране и оценка на риска от злоупотреба със стимуланти-екстази, амфетамини,кокаин;
 • Маските на агресията;
 • Различни курсове и семинари…

 

  И повече за мен, моя опит и интереси:

  В момента съм практикуващ психолог с частна практика. Работила съм като училищен психолог. Имам терапевтичен опит с пациенти с психически разстройства , придобит в резултат на години съвместна работа с психиатър – психотерапевт и под супервизия, както и в различни области от здравеопазването, социалната сфера и други. За мен, като психолог, удовлетворението идва от добре свършената работа.

 Интересите ми са насочени към краткосрочната терапия включително различни подходи от психотерапията – позитивен, гещалт-терапия, поведенчески, когнитивен, психоаналитичен, транзакционен и други, които прилагам в работата си с клиенти и подбирам в зависимост от човека  или проблема.

 За да работиш, като психолог или психотерапевт не е достатъчно да имаш само диплома и завършени курсове, и специализации. Да бъдеш добър психотерапевт е дарба, която не се дава на всеки. Нужно е да  „ усещаш ” човека срещу себе си. Да съумееш да уловиш неговите чувства, мисли, емоции, преживявания, а след това да можеш да приложиш правилно натрупаните знания и умения, за да успееш да му въздействаш, за да може той да достигне до инсайт (осъзнаване на проблема). В последствие да обмисли своите решения, да избере най-правилните, да направи необходимата промяна, ако желае, за да  намери себе си и да заживее спокойно и щастливо.

 Ролята на терапевта е да насочва клиента, да му дава алтернативи, а не да му предлага  готови решения или да му казва какво трябва да направи. Не на последно място, за да си добър психотерапевт трябва да си преди всичко „добър човек”, тоест знанията и уменията натрупани  в процеса на обучение трябва да бъдат прилагани за доброто на клиента, а не само с цел печалба или за собствена изгода. В момента, в който клиента пристъпи в кабинета на психолога, от тук нататък терапевта работи за него, за неговото добро, а не само за себе си.

 “ Това, което не ме убива, ме прави по силен ” е една от любимите ми фрази. За мен преживяното – добро или лошо – е  натрупан  опит за  бъдещето. Най-много в живота ценя здравето и любовта.

„ Къде остават парите ” – ще каже някой от вас? Да, парите са една необходимост, без която не можем да оцелеем по пътя на живота, в  материалния свят в който живеем и който ни въздейства и променя, но за мен те не са първостепенни и определящи. Най-ценното е здравето и любовта. Всеки макар и да не признава това, неосъзнато цял живот се бори, за да ги получи. И колкото по – рано разберем това – толкова по-добре за нас, защото стремежа към всичко друго е просто компенсация.

 

Помислете и решете , може  пък аз да съм вашия човек и психолог

 

Посещенията Ви в кабинета при желание и необходимост могат да спомогнат  за натрупване на нужните знания и умения, необходими, за  да се  справите с някои трудни ситуации от ежедневието; да получите отговор на много от въпросите, които ви вълнуват; да вземете своите лични решения; да подобрите начина си на живот и да  заживеете по-щастливо и спокойно.

  Всеки  в живота си има трудни моменти. Всички хора имат проблеми, претърпяват загуби, понасят неуспехи и поражения, изложени са на критика, но … Каква е тайната? Защо не всички хора са тревожни, отчаяни и депресирани? Защо не всички хора  смятат, че живота им е провал или наказание?

 Именно нашите мисли и нагласи са ключа към пълноценен, успешен и щастлив живот. Те определят нашите чувства, емоции, желания, фантазии, начина по който подреждаме живота си – в личен и професионален план, отношението спрямо себе си и околните, нашите решения и действия.

Или както е казал: Д. Карнеги

 

„ Помнете, че щастието не зависи от това кой сте и какво имате, то зависи предимно от това какво мислите.”
или

„Човек е това, което той сам мисли за себе си.”

 

  Психотерапията може да Ви помогне да погледнете живота си в друга светлина. В приятелска и професионална атмосфера, вие може да споделите своите тревоги и притеснения, да бъдете изслушани и разбрани. Тук в кабинета ще получите нови знания и умения, ще достигнете до  осъзнаване и разбиране на своите чувства, мотиви, промотиви, конфликти и  ценности. Ще откриете своите умения, ще преоткриете нови решения, ще получите подкрепа в тяхното осъществяване и ще добиете сили за справяне в създалата се пред вас трудна ситуация. Нека съвместно да разгледаме трудните моменти от вашия живот, нека създадем една нова гледна точка, нека изработим един нов начин на мислене и действие, в който вие да се чувствате уверени, харесвани, обичани.

  Днес може  да направите нещо за себе си. Доверете ми  се, за да добиете нови перспективи и умения, за да постигнете хармония със себе си и околните, и да действате от позицията на  успелите , щастливи и доволни от живота си хора.

 

 • конфиденциалността е гарантирана.
 • за повече информация и съдействие относно конкретни и лични въпроси  може да използвате контактната форма за връзка или да си запишете час за консултация на посочените телефони.

 

 Благодаря Ви !